Klik hier om te printen

Theo Gaasbeek

Deze bladzijde is gemaakt ter voorbereiding op een boek over 'Schrijvende Veenendalers'. De informatie op deze bladzijde is verre van volledig. Heeft u aanvullingen of verbeteringen? Mailt u die dan naar matsbeek@ziggo.nl. Bij voorbaat dank!

Profiel

Achternaam: Gaasbeek
Roepnaam: Theo
Voornaam: Mattheüs
Geboren: 23-11-1957
Te: Rhenen
Pseudoniem(en): Theo Gaasbeek publiceerde onder pseudoniem in enkele tijdschriften: Jan van Dam (als inzender van 'Propria Cures') Edwin de Clerck, Femke de Haan, Viola van Poelgeest (in 'De Opkamer').

Voor tweedehands boeken Ook van Theo Gaasbeek
Raban Internet Antiquariaat Klik hier !

Werk

Proza

Overig non-fictie

Vertalingen/bewerkingen

Bloemlezingen

Tonen

Tijdschriften

Diversen

Literaire prijzen

Theo Gaasbeek was lid van de jury voor:

Opmerkingen

 

Handschrift Theo Gaasbeek
Handschrift Theo Gaasbeek.
Hij zegt erover:
Het stukje handschrift dat ik heb ingescand, is het begin van het verhaal 'De misstap' uit mijn verhalenbundel Een nieuw onderkomen. Latere boeken heb ik op de computer ingetikt, maar mijn verhalenbundel schreef ik nog met de pen . Waarschijnlijk betreft het hier al een tweede versie, want bij de eerste versie is mijn handschrift zelfs voor mijzelf nauwelijks te ontcijferen en zijn het aantal doorhalingen en verbeteringen aanzienlijk talrijker.. Zo'n eerste versie van een verhaal kon ik niet meer vinden en ik vrees dat ik die ook niet meer heb.
Ik schreef de verhalen met blauwe inkt, en verbeterde de tekst met rood. In de volgende fase werden nieuwe verbeteringen in de tekst aangebracht met groen en verbeteringen in de rode verbeteringen met zwart. Daarna werd de gehele verbeterde tekst overgeschreven met blauwe inkt, werd er opnieuw verbeterd met rood enz. Tot ik tevreden was en het resultaat werd uitgetypt op de goedkoopste typemachine die bij de HEMA verkrijgbaar was. Waarna vaak toch weer nieuwe verbeteringen volgden en het verhaal nogmaals moest worden uitgetypt enz. Eelt op mijn vingertoppen, kortom: leve de computer.


Anderen over Theo Gaasbeek

Bronnen o.a.