Klik hier om te printen

Hans Pennarts

Profiel

Achternaam: Pennarts
Roepnaam: Hans
Voornamen: Hans Koert
Geboren: 20-11-1903
Te: Düsseldorf
Overleden: 20-09-1976
Te: Rotterdam
Pseudoniem(en): Voor zijn 'kwartjesboeken' gebruikte hij - diverse - pseudoniemen, o.a. Alex Tersoest, Karel Fernandez (Henk Riever-serie), Jan Slonecznik, Hugo Koerts (ook voor vertalingen), Bernard Hanson, Juan Valdès, Udo van Ewoud.
Hans Pennarts gebruikte in het 'Rotterdams Nieuwsblad' het pseudoniem Cumgra Nosalis (= met een korrel zout). Dit was een gezamenlijk pseudoniem van Pennarts en Jules van Raalte. Het pseudoniem werd eerder al door hen gebruikt in de 'Nederlandse Handels & Transport Courant'. De columns van Cumgra Nosalis werden geschreven onder de titel ‘Spijkers zonder koppen’. Jules van Raalte en Hans Pennarts wisselden elkaar af.

Voor tweedehands boeken Ook van Hans Pennarts
Raban Internet Antiquariaat Klik hier !

Werk

Proza


Voor kinderen:

Henk Riever

 gele envelop  clandestiene club  Geheim verzet

Naslagwerken

Overige non-fictie

Vertalingen/bewerkingen

Bloemlezingen

Tonen

Tijdschriften

Over Hans Pennarts

Literaire prijzen

Opmerkingen

Anderen over Hans Pennarts

Als er over schrijvers weinig te vinden is, is er altijd nog het 'Lectuur-Repertorium'. In de uitgave van 1953 komt Hans Pennarts voor, maar opvallend genoeg ook diverse van zijn pseudoniemen. Blijkbaar wist men niet dat dit pseudoniemen van Pennarts waren. Alleen Bernard Hanson was bekend. Daar staat: ps. v. Hans Pennarts. Zie aldaar (blz. 1088). Het valt op dat men wat negatief is over Hans Pennarts, maar vreemd genoeg neutraal tot positief over zijn pseudoniemen !

Bronnen o.a.

eXTReMe Tracker