1 September 2005

Vandaag voor het eerst een emailtje als reactie op deze weblog. Robert Esland heeft de ervaring dat water in een vijver/beekloop behoorlijk kan verdampen. Het hoeft dus geen weglekken te zijn. Ik denk dat hij gelijk heeft. De afgelopen dagen was het warm (ruim 25 graden) en het water is een centimeter of drie gezakt. Dat kan dus heel goed verdamping zijn. Erich is nog een keer langs geweest en heeft de PH-waarde gemeten: 7,4. Dat is goed.

Vanmiddag was de sollicitatieronde voor de vacature Engels. Drie kandidaten waarvan de beste ook nog eens een oud-leerling was. Een school begint volwassen te worden als er onder de docenten oud-leerlingen zijn!

1 bestelling: 2 Spaanse pockets.

Hans Dorrestijn op televisie als gast in Villa Felderhof, samen met Katja Schuurmans (prachtige combinatie). Een interessante uitzending (een herhaling denk ik). Dit jaar ga ik samen met Erich naar zijn theatervoorstelling in de Lampegiet. Ik was het al een paar keer van plan, maar 'van plan zijn' is niet genoeg. Ik dacht ook steeds bij Bram Vermeulen: 'daar ga ik ook nog een keer heen' en nu is hij overleden. Dus niet uitstellen dat soort voornemens.

2 September 2005

Louis Ferron is vorige week overleden. Omdat ik hem vooral associeer met een passie voor Duitsland (die ik niet deel) heb ik niet veel van hem gelezen. Het Project Laurens Jz. Coster verzendt een dagelijkse mailkrant met steeds een gedicht en een prozafragment en enkele leestips op internet (de moeite waard: Aan- en afmelden: http://www.lists.nl/mailman/listinfo/coster-l ) waarin gisteren aandacht aan Ferron werd besteed. Zo is er o.a. een verwijzing naar zijn eigen site: http://www.louis-ferron.nl/. De site opent met een foto van Louis Ferron en de eerste blz. sluit af met de zin: Het is ook mogelijk om vragen te stellen en natuurlijk zult u hierop zo snel mogelijk antwoord krijgen door Louis zelf. Ik snap echt niet dat een sitebeheerder dat niet even aanpast. Hemelpost bestaat voor zover ik weet nog niet.

2 bestellingen: Proust en v. Lennep/Oltmans/Jaap ter Haar.

De VVD maakt toch stampij over het gedrag van buitenlandse jongeren in het zwembad en in de hoofdstraat. Drie jaar lang doen ze er geen mond over open, komen niet met voorstellen, ook niet met de zaken die ze drie jaar terug riepen (bijv. cameratoezicht) en nu er nieuwe verkiezingen naderen beginnen ze tocht weer keihard te roepen wat iedereen vindt en een harde aanpak te eisen die al lang afgesproken is. Het is pure verkiezingsretoriek en inspelen op onderbuikgevoelens.

3 September 2005

Vandaag een rommelmarkt rond de Andrieskerk in Amerongen. Wat aardige singletjes gekocht: Peter Blanker, VOF de Kunst, Adèle Bloemendaal, Sting, Dr. Hook, Rolling Stones. Ook een stuk of 40 boeken, vooral literatuur, zelfs poëzie: Willem van Toorn, Remco Ekkers, Helen Knopper. Amerongen is een heel aardig dorp. Prachtig oud centrum, waar in een heel vroeg stadium al een rondweg omheen is gelegd zodat het oude hart echt bewaard is. Bij de gekochte boeken ook een boekje 'Dorp en Natuur. Poë Zie aan de Paal'. In september 2002 hing aan veel lantaarnpalen in het oude centrum van Amerongen een gedicht, wat een verrassende wandeling opleverde. De gedichten staan in dit boekje. Ik heb er in 2002 ook wat foto's van gemaakt. Dit is er één van een gedicht van Rutger Kopland:

1 bestelling: Jac. van Looy

Het Nederlands elftal wint met moeite met 0-1 van Armenië. Armoedig heen en weer getik. Zelfs Kuyt deelt in de malaise. Hij werkt en trekt en sjort, maar mooi voetbal wil het maar niet worden. Ik heb het kijken geen 90 minuten vol kunnen houden. Talpa maakt ook geen beste beurt. De vrachtauto met camera's e.d. heeft niet op tijd het stadion gehaald. Halverwege de wedstrijd viel het beeld ook nog eens een aantal minuten weg. Het zal wel toeval zijn, maar bij de NOS gebeurde zoiets niet.

Een mailtje van een hoogleraar Orthopedagogiek uit Groningen. Zijn oratie wordt als boek uitgegeven en hij denkt aan een werk van Hendrik Werkman op de omslag. Nu heb ik wel een site over Werkman (http://www.schrijversinfo.nl/werkmanhendrik.html), maar ik heb geen boeken met zijn grafisch werk. Wel zijn dagboek uit de Privé-domein-reeks, want ik ben nu eenmaal meer geïnteresseerd in literair werk dan in grafisch werk. Deze meneer zal dus echt naar het museum in Groningen moeten gaan.

Ook weer een mailtje van iemand die voor een begrafenis op zoek is naar de tekst van een bepaald gedicht of lied. Ik ga altijd wel even op zoek voor dit soort trieste vragen, maar het lukt me lang niet altijd om het gevraagde te vinden. Mensen vestigen een beetje hun hoop op je, als je een site over een dichter hebt gemaakt. Maar ik heb nu een kleine 200 auteurs op de site staan en ik heb echt niet van allemaal het verzameld werk op de plank staan.

4 September 2005

Een prettige verrassing tussen de boeken die ik gisteren in Amerongen kocht is 'De wijde wereld' van Bas Heijne. Essays/beschouwingen die eerder in NRC Handelsblad stonden. In het eerste essay de volgende opmerking over Frans Kellendonk: 'Anders dan latere exegeten van zijn werk, en ook zijn honende critici, hebben gesuggereerd, was het nooit Kellendonks bedoeling het traditionele christelijke geloof nieuw leven in te blazen. Juist de voor hem onomkeerbare ontluistering van het christendom dwong hem ertoe nieuwe betekenissen te zoeken. Het verdwijnen van God en de Hemel was voor hem onmiskenbaar, net als het gevoel van gemis dat het teweegbracht.'

Een bestelling: knipsels Slauerhoff en een grote bestelling van 16 kerstboeken. Ik vrees alleen dat ik enkele boeken al in Deventer heb verkocht. Die dozen liggen te wachten op de Veense boekenmarkt. Daarna haal ik in één keer de verkochte boeken van internet. Dat zullen er niet zoveel zijn, want ik heb geprobeerd vooral nog niet op internet gezette boeken mee te nemen.

Alweer een zondag met heerlijk weer. Genoten van de vijver/beekloop. De guldenroede staat in bloei (is dat niet een beetje laat? In mijn herinnering bloeide ze in de zomervakantie) met daartussendoor een tak van de braam. De zwarte en rode bramen tegen het geel van de guldenroede levert een prachtig plaatje op:

Hoog in de lucht cirkelde een grote roofvogel. Geen valkje of iets dergelijks, maar echt veel groter. Dat is al jaren een wens van me. De een of andere cursus volgen om roofvogels te kunnen herkennen.

Stapels papier voor de commissievergaderingen door zitten werken en standpunten erover zitten bepalen. Dat leeswerk zal ik echt niet missen na de volgende verkiezingen!

Vanavond een documentaire over Bram Vermeulen op tv. Gewaardeerd in België, zwaar onderschat in Nederland. Ik schreef al dat het me ontzettend spijt dat ik geen van z'n solovoorstellingen heb gezien. Ik heb wel de laatste Neerlands Hoop-voorstelling (Code) gezien in Utrecht, met Karel Ploeger samen denk ik, en begin jaren tachtig heb ik een optreden met De Toekomst gezien in 'De Pomp' hier in Veenendaal, voor heel weinig publiek. De lp's van hem met De Toekomst waren zowat de enige lp's die ik direct bij verschijning kocht. Prachtig! Die moet ik binnenkort maar eens digitaliseren. Bram Vermeulen is te vergelijken met Stef Bos: beiden meer gewaardeerd in België dan in Nederland; beiden in hun nummers overlopend van gevoel en emotie, waardoor ze hun teksten soms uitschreeuwen. Die zijn daarom niet geschikt voor de oppervlakkige luisteraar of als achtergrondmuziek. Vergelijk het met bijvoorbeeld Rob de Nijs of Boudewijn de Groot die hun teksten ingehouden en glad brengen. Wel geschikt als achtergrondmuziek en misschien daarom in Nederland veel meer gewaardeerd.

5 September 2005

Vanochtend aan het begin van het derde uur kwam Linette met Christel bij me binnen. Christel is voor de klas gevallen en kan nauwelijks meer overeind komen. In eerste instantie leek het een lichte flauwte, maar ze praatte op een gegeven moment ook moeilijk en had moeite haar linkerhand naar haar mond te brengen. Toen ze bovendien ook moeite met lopen had, zijn we niet naar de huisarts gegaan, maar heeft Thea gelijk een ambulance laten komen. Vandaag heeft ze allerlei onderzoeken gehad en uitsluitsel is blijkbaar nog niet te geven.

Ik ben wezen praten op het gemeentehuis over de door de commissie buitenlampegietse activiteiten voorgestelde plaatsen voor de boekenmarkt. Die zijn echt onacceptabel. In de eerste plaats had men een kraam voor een serviceclub in gedachten op de boekenmarkt. Die gaan ongetwijfeld met rommelmarktprijzen werken. Ik krijg ruzie met iedere handelaar die ik daarnaast plaats, want die gaat gegarandeerd weinig verkopen! Toen hebben ze die serviceclub op de kunstmarkt gezet, maar dat betekende voor mij dan 14 i.p.v 15 kramen. Dat kan onmogelijk, want ik heb 10 deelnemers ieder anderhalve kraam toegezegd. Dat weten de dames van de commissie, maar vervolgens plaatsen ze vijf of zes losse kramen op helemaal losstaande plekken, ver weg van de andere boekenkramen. Dat kan niet, want een boekenmarkt moet een lint zijn en bovendien kan anderhalve kraam per deelnemer niet als je de kramen los en ver van elkaar plaatst. Ik struikel in dit stukje zowat over mijn woorden, maar daaruit blijkt mijn nog niet geheel tot rust gekomen nijd. De kernvraag is: organiseer ik een boekenmarkt(je) en neem ik mijn eigen beslissingen of is er een kunstmarkt waarvan de boekenkramen een onderdeel zijn en neemt die organisatie de beslissingen? Het zal duidelijk zijn dat ik voor de eerste optie ga en gelukkig deelt men die keuze op het gemeentehuis. Vanmiddag heb ik dus kunnen regelen dat alle boekenkramen op de Kerkewijk staan. Elf aan de kant van de Frisia-villa en zes aan de overkant, tussen Corridor en het terras op de hoek van de Sandbrinkstraat en de Kerkewijk. Dat betekent meteen dat er een terras in de boekenmarkt is opgenomen! Wie heeft meegeteld ziet dat er twee kramen extra zijn, die zijn voor de Veenendaalse handelaren die zich n.a.v. het artikel in 'Veenendaal Totaal' nog hadden aangemeld.

Vanmiddag sprak ik Arend van Dam. Jeugdboekenschrijver en wonend in Veenendaal. Hij zat op zijn laptopje te werken in een café aan de Sandbrinkstraat. Dit jaar kan hij niets doen op de boekenmarkt (hij heeft een schrijversbijeenkomst in het Archeon m.b.t. de Thea Beckman-prijs), maar voor volgend jaar gaan we iets bedenken voor hem op de tweede Veense boekenmarkt (ik ga er gewoon van uit dat die er komt). Een voorleessessie, of signeren o.i.d.. We kregen het ook over mijn schrijversinfo-site. Ik ben wel bezig aan een blz. over hem, maar die is nog lang niet af. Hij zou een lijstje met zijn boeken mailen en deed dat vanavond al! Binnenkort moet ik die blz. dan maar eens afmaken. Zoveel bekende schrijvers hebben we niet in Veenendaal.

En ja hoor, Simon Carmiggelt is weer ADHD'er van de dag (zie 30 juli)

4 bestellingen: een stafkaart, een grote bestelling oude schoolboeken, knipsels Büch en een boekje de 23e deur.

Vanavond commissievergadering Stad. Het vraagstuk van de hoogspanningslijnen dwars door Veenendaal blijft lastig. Gevoelsmatig wil je die lijnen zo gauw mogelijk weg hebben. Maar dat kost miljoenen. Dus moet je partners zoeken (Rijk, Provincie, de beheerder van de lijn). Een bijkomend probleem is dat de gezondheidsrisico's niet echt aangetoond zijn. Dus is het voorzichtig manoeuvreren en een kwestie van de lange adem. Het actiecomité heeft die lange adem niet en de woordvoerder hield als inspreker een uitermate zuur verhaal. Dat heb ik als eerste spreker ook hardop gezegd en anderen sloten zich daar bij aan. Ik ben wel benieuwd wat de aanwezige pers daarvan maakt. Geven ze de zure inspreker gelijk (dat denk ik, dat heeft de hoogste nieuwswaarde) of geven ze de raadsleden gelijk die vaststellen dat een actiecomite niets heeft aan een verzuurde houding, maar actief en 'on speaking terms' moet blijven.

Een ander lastig punt wordt het wel of niet geheel slopen van de Hollandia wolfabriek. Het college kiest voor geheel slopen en daarna weer herbouwen. Een deel van de gemeenteraad kiest voor het laten staan van de originele gevels. Het is een discussie waarin de gevoelswaarde een grote rol speelt. Ik ben daar eerlijk in. Mijn gevoel zegt dat herbouwen geen restaureren is. We hebben in Veenendaal al veel te veel gesloopt. Dus moeten we behouden wat er nog te behouden is. En als dat dan alleen de gevels zijn, dan moet dat maar. Er zijn vast en zeker experts te vinden die uit kunnen leggen dat in originele staat herbouwen ook een acceptabele vorm van restauren is en ik geloof de wethouder op zijn woord als hij zegt dat er voorbeelden zijn (slot Zeist, Middelburg) waar niemand de herbouw van het origineel kan onderscheiden. Maar dat zijn dan wel gemeenten waar nog veel origineels te vinden is en dat is nou juist het probleem in Veenendaal: wij hebben helemaal niets meer (de kerk op de Markt, en dan alleen nog het koor).

Jan Hardeveld wil zijn autobeklederswerkplaats slopen en herbouwen. Dat krijgt hij voor elkaar. Het wordt een hamerstuk in de komende gemeenteraad. Hij was met zijn zoon Alfred op de tribune aanwezig. Hij was heel opgelucht dat het goed komt. Hij had ook teleurgesteld kunnen zijn, want hij zit drie uur op het agendapunt te wachten en vervolgens zegt er niemand een woord over en is zijn agendapunt in vijf seconden voorbij. Ik ben even de vergadering uitgelopen om het met het succes te feliciteren.

6 September 2005

Vandaag gewerkt aan de site over Arend van Dam. Verrassend om te zien is dat hij een achterneef heeft die ook Arend van Dam heet. Deze Arend is illustrator en tekenaar van cartoons. Als je de naam in Google intikt, kom je beiden regelmatig tegen.

Een vraag van de afdeling voorlichting van de gemeente om informatie over de boekenmarkt voor op de gemeentepagina van volgende week woensdag. Ik heb het volgende gestuurd:

Veenendaalse boekenmarkt


Op de Kerkewijk tussen de Corridor en theater de Lampegiet staan op zaterdag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur zeventien kramen met het betere tweedehands boek.

Deze boekenmarkt vormt zo letterlijk de verbinding tussen de zaterdagse warenmarkt en de kunstmarkt rond het theater.

Het is verrassend om te zien hoeveel mensen in en rond Veenendaal zich bezighouden met het tweedehands boek. Ze zijn actief via internet, op boekenmarkten of met een eigen winkel. Op deze markt worden 12 kramen bezet door Veenendalers en 5 kramen door handelaren uit de directe omgeving van Veenendaal.

Als extra activiteit zal in de kraam van 'Carjanbouhoorn shop' de schrijver John Beringen aanwezig zijn om te vertellen over zijn boeken en te signeren. John Beringen is de auteur van een aantal boeken over de bekende Bob Evers-serie van Willy van der Heide. Een veel gelezen en ook veel verzamelde serie.

We hopen dat deze eerste boekenmarkt de start vormt van een nieuwe Veense traditie.

Geen berichten over Christel. Ze is stabiel en men onderzoekt de oorzaak van wat toch wel tia's zijn geweest.

Geen bestellingen.

7 September 2005

Een compliment voor De Gelderlander. Ik vroeg mij eergisteren af hoe het verslag van de dicussie over de hoogspanningslijnen zou zijn en deze krant geeft heel netjes beide kanten van de discussie weer. Er wordt uitgelegd waarom de inspreker boos reageert, maar er wordt ook uitgelegd waarom commissieleden dit 'zure toontje' niet verstandig vinden.

Vanmiddag naar Christel in het ziekenhuis in Ede geweest. Ze ligt al voor de derde dag op Medium-care. Gisteren heeft ze nog een tia gehad. Vandaag niet meer, maar nu is ze de hele dag misselijk en geeft over. Het staat me niks aan.

De blz. over Arend van Dam afgemaakt. Ik had gisteren foto's van schoolbezoeken van hem op internet gevonden (van meerdere scholen). Eén school heb ik gemaild of ik hun foto's mocht gebruiken en vandaag al kreeg ik een mailtje met foto's terug. Die staan er dus met toestemming op. Ook leuk voor de Oranje-Nassauschool uit Nijkerk. Zie: http://www.schrijversinfo.nl/damvanarend.html

Geen bestellingen.

8 September 2005

1 bestelling: A. Alberts

Piet vertelde dat gisteren in het Utrechts Nieuwsblad de Lampegiet-activiteiten inclusief de boekenmarkt werden genoemd.

9 September 2005

Vandaag in B1C een activerende werkvorm uitgeprobeerd. Korte werkopdrachten die ze met steeds een andere leerling moesten nabespreken, na de derde opdracht kon dat niet meer binnen het groepje en moest er dus door de klas gelopen worden. Deze klas kan dat prima aan. Sterker nog: ze zijn er verder mee dan ik. Een meisje steekt haar vinger op: 'Mijnheer, ik snap de opdracht niet.' Direct daarop steekt een jongen in dezelfde groep zijn vinger op: 'Mijnheer ik snap het wel, zal ik het haar uitleggen?' De leraren hebben hier een cursus voor nodig, de leerlingen doen het uit zichzelf. We hoeven het ze dus niet te leren, we moeten ze alleen de ruimte geven!

De bladzijde over Louis Ferron afgemaakt. zie: http://www.schrijversinfo.nl/ferronlouis.html

Het cassettebandje met de lp van 'Tuig' gedigitaliseerd. Het klinkt nog heel behoorlijk als mp3. Het was een van de eerste lp's die ik destijds van de bibliotheek leende en op een cassettebandje zette. Ik meen dat het een band was van Rob Chrispijn, waar hij zelf zijn teksten eens in wilde spelen. Die lp zou ik nog wel eens op een rommelmarkt willen tegenkomen. Het nummer 'Helden' is ook door Herman van Veen op de plaat gezet. Die dames van de platenafdeling van de bibliotheek waren streng voor jongelui. Af en toe kreeg je de opdracht de volgende keer de naald van je platenspeler mee te brengen ter controle. Ik heb nog weleens de naald uit de platenspeler van mijn ouders meegebracht.

Een paar voorbeelden van de teksten van Tuig:

als ik zo misselijk ben dat ik mijn trots uitkots
denk dan maar niet dat ik mij overgeef
alles wat je ziet is dat ik overgeef
(Tuig, Trots uitkots, fragment)

Duiven schijten Rembrandt wit
en koeren zacht 't is toch maar shit

(Tuig, 'r Tuig dat nestelt in destruiken, fragment)

En de wereld is groot
zo groot als je hoofd
en God zij geloofd
ik heb een groot hoofd
soms vult mijn hoofd het hele heelal
dan zie ik sterren overal
dan zie ik leegte bovenal.

(Tuig, De wereld is groot, fragment)

Bij de Praxis wat zeilen en klemmen gekocht voor de boekenmarkt. Het is nu wel prachtig weer, maar het kan volgende week zaterdag wel gieten. Dan wil je niet dat alle boeken kletsnat worden. Dus een zeil voor de achterkant van de kraam (dan sta je zelf ook droog) en afdekzeil voor over de boeken. De Praxis stond ook weer vol met kamerplanten. Die zagen er deze keer heel redelijk uit. We hebben een bolchrysant voor onszelf en een voor Suzanne meegenomen.

Geen bestellingen

10 September 2005

Vandaag iets verkeerds gegeten. Overgeven enz.

11 September 2005

Vanmorgen zat een merel zich in de beekloop te wassen. Een prachtig gezicht.

Martijn las de afgelopen weken 'Sonny Boy' van Annejet van der Zijl. Een bestseller in de afgelopen zomer. Het is het verhaal van een Surinaamse neger in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooral de bizarre laatste oorlogsjaren en de concentratiekampen worden hartverscheurend belicht. Als Martijn 's avonds zat te lezen, stelde hij allerlei vragen over de Tweede Wereldoorlog. Weer blijkt dat een goed boek je aan het denken zet.

Vandaag veel boeken uitgezocht en geprijsd voor de boekenmarkt van zaterdag. In Deventer had ik een halve, nu anderhalve kraam. Drie keer zoveel boeken heb ik nog lang niet klaarliggen. Ik kan het iets ruimer neerleggen natuurlijk, maar twee keer zoveel moet ik echt wel meenemen.

Raban leek een zelfverzonnen woord door C. Buddingh' in zijn gedicht 'De blauwbilgorgel':

Ik ben de blauwbilgorgel
Mijn vader was een porgel,
Mijn moeder was een porulan,
Daar komen vreemde kind'ren van.
Raban! Raban! Raban!

Maar vervolgens kom je veel meer 'Rabannen' tegen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse schrijver Jonathan Raban. Vorige week heb ik in Amerongen nog zijn boek 'Langs de kust' gekocht. En vandaag kom ik al surfend een plaatsnaam Raban tegen. Geen idee in welk land dit is. Australië? In ieder geval rijden de auto's op de foto links.

 

Geen bestellingen.

Vanavond een vervelend mailtje van de commissie Buitenlampegietse Activiteiten. Men is boos dat ik contact heb opgenomen met de gemeente over de plaats van de kramen. Het toontje van de mail staat me ook niet aan: "U als gemeenteraadslid zou toch moeten weten dat het met vergunningen ....enz". Het meningsverschil is duidelijk, zie 5 september. Dus moet ik morgen maar weer contact met Gerwin op het gemeentehuis opnemen. Wat die dames van de commissie ervan vinden zal me een rotzorg zijn, als ik zaterdag maar wel de kramen op de juiste plek heb staan. De les voor volgend jaar: zelf een vergunning voor een boekenmarkt aanvragen. En de les die ik al kende: wie iets organiseert krijgt gezeik!

Vanavond via Marktplaats 100 LP's gekocht voor 25 euro van iemand in Veenendaal. Veel cabaret en bij de popmuziek o.a. Joan Baez. Ook een hoeveelheid klassiek, maar dat moet ik er (letterlijk) maar bijnemen.

12 September 2005

Uit een foldertje van de gemeente:

13 September 2005

Vandaag een mailtje van de redactie van het VPRO-programma 'Andere tijden'. Men is op zoek naar de beelden (of in ieder geval het geluid) van de Teleac cursus Esperanto die Van Kooten & De Bie in 1972 bij de Teleac gaven: "Teleac, Esperanto. 20 lessen voor beginners". Ik noem de LP op mijn Van Kooten-site en zo komt men al zoekend op internet bij mij terecht.

Op 18 oktober komt de nieuwe Dikke van Dale uit. Nieuwe woorden zijn o.a. kofferbakhandel en regenboogcoalitie. Ook dancing queen en jip-en-janneketaal zijn er in opgenomen. De bijgeleverde cd-rom bevat naast het complete woordenboek handige extra's zoals duizenden extra samenstellingen en complete rijtjes werkwoorden.

Vanavond een gesprek met drie dames van de commissie buitenlampegietse activiteiten in een poging om de misverstanden en irritatie weg te nemen. Dat lukt niet echt. Ze beginnen het gesprek met de mededeling dat ze me bij voorbaat niet geloven. Het bestaat in hun ogen niet dat het niet eerder duidelijk was dat we over twee verschillende organisaties praten. Tja, als ze bij voorbaat niet willen geloven dat ik daar steeds van uit ben gegaan, dan houdt het eigenlijk op. De conclusie is dat ze hun handen van de boekenmarkt aftrekken en dat ik zelf mag proberen te regelen dat er nog vijf kramen bij komen en dat de brandweervergunning aangepast wordt. In het ergste geval moet ik de deelnemers alsnog vertellen dat ze geen anderhalve kraam, maar één kraam krijgen. Dat zou vervelend zijn, maar desnoods moet dat maar. Ze deden ook nog een poging om de boekenmarkt om twaalf uur te laten beginnen, maar ik ga niet op alle gemaakte afspraken terugkomen, dan maak ik me onmogelijk.

Een grote bestelling vertaalde literatuur uit België.

14 September 2005

Op school was er vandaag in de grote pauze een dansactie tegen de plannen van de minister van onderwijs om het minimum aantal uren bewegingsonderwijs los te laten. Een danslerares uit het dorp studeerde een dans in met een paar honderd leerlingen in de aula, met enkele collega's erbij op het podium. Het enthousiasme en het zweet spatte er vanaf. Het was gelukkig ook duidelijk dat het deelname aan een landelijke actie tegen landelijk beleid betrof en niet een actie tegen het beleid van de school. Er was een fotograaf van de krant, dus we moeten maar hopen dat dat in de krant ook goed naar voren komt.

Vandaag wat puntjes op de i gezet n.a.v. de bespreking gisterenavond. De vergunning is geen probleem. Op het gemeentehuis zijn de boekenkramen er op de juiste plaats in de vergunning bijgetekend. Ik krijg een kopietje thuisgestuurd voor het geval er zaterdag iemand om vraagt. Van Wakeren (voorzitter winkeliersvereniging) is accoord met de kramen op de stoep tegenover de Frisia-villa. Er blijft nog loopruimte voldoende achter de kramen. Hannisse heeft nog vijf extra kramen voor zaterdag, dus ook het aantal kramen is geen probleem meer. Blijft er nog één ding over: Hannisse heeft nog geen plattegrond voor het neerzetten van de kramen. Hij moet dus wel de goede plattegrond toegefaxt krijgen. Desnoods moet ik maar zorgen dat ik bij het neerzetten van de kramen aanwezig ben.

Vanavond ledenvergadering PvdA. De top 10 van de lijst voor de komende verkiezingen is voorgesteld en viel (opvallend) goed bij de aanwezige leden. Verder is er gediscussieerd over de komende bezuinigingsronde en over het verkiezingsprogramma. Voor de korte termijn heeft de fractie aardig wat munitie en sturing meegekregen. Voor de wat langere termijn hebben diverse leden toegezegd hun mening en punten voor het verkiezingsprogramma te mailen. Er wordt gesproken door het bestuur over nieuw elan en het mooie is dat dat er ook echt wel inzit.

Een bestelling Heemschut en een setje knipsels Louis Ferron.

15 September 2005

Vandaag een vergadering van de (nieuwe) stuurgroep 'Nieuwe onderbouw'. De visie op onderwijs is duidelijk, dus we weten waar we heen willen. Maar nu de stappen die daar voor nodig zijn en de beslispunten. De kunst zal zijn om niet in detaildiscussies te blijven hangen (kernteams? Projecten? Domeinen?), maar om in een behoorlijk tempo de stappen te nemen die nodig zijn. Dat tempo is nodig, want in januari zijn er open dagen en dan willen ouders en nieuwe leerlingen echt weten wat ze volgend jaar bij ons kunnen verwachten.

1 bestelling: Willem Jan Otten (Een man van horen zeggen).

Vanavond in de gemeenteraad de presentatie van het bezuinigingsvoorstel door het college. Het was een beschamende poppenkast. Wethouder van Maanen sprak vijf minuten en daarmee was het eigenlijk klaar. Gerard Kalkhoven stelde nog een vraag namens het platform gehandicapten, maar daar werd niet op ingegaan. Hij kreeg alleen te horen van de burgemeester dat hij op 6 oktober maar naar de inspraakavond van de gemeenteraad moet komen. kortom het was een wanvertoning. Het was toch niet zo moeilijk geweest om een enthousiast verhaal te houden over de gevonden oplossingen en daarbij wat sheets te vertonen van cijfermateriaal.

Ik vond een hoofdstuk over Elsa Joubert in 'Uitgelezen 9'. Met nog wat speurwerk links en rechts heb ik een bladzijde over haar afgemaakt. De informatie erop is nog relatief weinig, maar veel is over haar op Nederlandse sites nog niet te vinden, dus in die zin voegt het wel voldoende toe: http://www.schrijversinfo.nl/joubertelsa.html

16 en 17 September 2005

Twee dagen die vrijwel volledig in het teken van de boekenmarkt stonden. Vrijdag nog gebeld en gefaxt met Hannisse (kraamverhuurbedrijf). Dat gaf wel het vertrouwen dat het goed zou komen. Verder met boeken en dozen sjouwen, auto inpakken enz. Even voor acht uur was ik zaterdagochtend met Gijs op de Kerkewijk. De eerste handelaren stonden al op me te wachten. Het verdelen van de kramen moest toch nog weer anders dan gepland. Daan had zich vrijdag ziek gemeld en bovendien stonden de kramen niet allemaal tegen elkaar, zodat de verdeling niet overal klopte. Even na negen uur had vrijwel iedereen z'n kraam wel ingericht. Boek en Vind uit Apeldoorn is jammer genoeg helemaal niet op komen dagen en Kool ging rond half twee al weg, omdat hij vond dat 'er geen handel in zat'. Daarin was hij gelukig wel de enige. Ik ben een paar keer een praatje met de anderen wezen maken en iedereen was heel tevreden, over de belangstelling, over de locatie en over de verkoop. Degene die het dichtst bij Veenendaal Artisitiek stonden, hadden af en toe wel last van de herrie. Die Kool nodig ik volgend jaar maar niet meer uit.

   
   

Bij Bouhoorn op de kraam was de hele dag John Beringen om z'n boeken over de Bob Evers-serie te signeren. Een aardige man. Ik heb met hem afgesproken dat ik m'n Willy v.d. Heijden-site naar hem mail en dat hij er dan commentaar op geeft.

Morgen ben ik waarschijnlijk nog wel de hele dag bezig met boeken uitpakken.

Vanavond met z'n vijven bij Da Gigi wezen eten. Twee (oud)leerlingen in de bediening en één in de keuken. De piza calzone van Da Gigi blijft onovertroffen. Martijn en Suzanne waren minder te spreken over de lasagne. Veel te veel kaas en een beetje waterig.

18 September 2005

Inderdaad nog de hele dag boeken opgeruimd.

Vanmiddag met Suzanne, Lidy en Luna een boswandeling wezen maken. Prachig weer en dus heel druk in het bos. Het schijnt nog de hele week zo'n 20 graden te blijven.

Toch maar weer voetbal bij Talpa gekeken. Nog steeds veel te veel reclameblokken tussendoor. Misschien moet de politie maar eens een onderzoek doen naar de achtergronden van de cameralieden. Ik vrees dat er pedofielen bij zijn. Om de haverklap krijgen we op de tribunes jongetjes van een jaar of tien in beeld. Er wordt uitgebreid op de gezichtjes ingezoomd. Wat is de nieuwswaarde daarvan? Moeten we vertederd raken?

Bestellingen: 3 x Nel Benschop, 1 x H.P. de Boer, 1 x Elisabeth Cheixaou, 1 x AO 450 en een serie religie van € 75,00 (niet onaardig dus)

19 September 2005

Het mag dan inderdaad overdag zo'n twintig graden zijn, 's ochtends vroeg is het al weer aardig koud. Een graad of vier en voor het eerst kwamen er weer wolkjes asem uit m'n mond.

Op 10 augustus had ik het over het fenomeen stadsdichters. Op 'Epibreren' staat een overzicht van alle stadsdichters, inclusief de periode waarin ze stadsdichter zijn en wat ze ermee verdienen: http://www.epibreren.com/stadsdichter/. Er staan zelfs emailadressen van contactpersonen op de betreffende gemeentehuizen bij.

Taalpost (aanmelden via: http://www.taalpost.nl) zendt dagelijks een mailtje met allerlei wetenswaardigheden over taal. Vandaag o.a. aandacht voor de verkiezing van het mooiste woord van 2005. Al een paar jaar zijn er aan het eind van het jaar (nu al?) dergelijke verkiezingen. Het schijnt dat de auteur Adriaan Jaeggi op zijn weblog de aftrap heeft gegeven. Uit nieuwsgierigheid heb ik dat weblog even bekeken en Jaeggi maakt er echt werk van! (zie: http://www.jaeggi.nl/weblog/) Hieronder een prachtig citaat over solliciteren van hem van gisteren (18 september):

Solliciteren is zonder twijfel de meest verfijnde marteling die de mens ooit heeft bedacht: veel subtieler dan alle herhalingen van M*A*S*H, veel vernederender dan gast zijn bij Barend & Van Dorp. Allereerst is er de geraffineerde prikkeling van de sollicitatiebrief. Sommige mensen storten al snikkend in voor ze een keuze hebben kunnen maken tussen Beste, Geachte of Mijne. Dan de tweede fase: het gesprek. Een claustrofobisch onderhoud met een klamme personeelsfunctionaris die de eerste minuut al bedacht heeft dat jij het niet wordt (iedereen weet dat de eerste indruk beslissend is), maar die je desondanks het hele voorgeschreven half uur laat bungelen, met een nieuwe das die steeds strakker om je nek klemt en schoenen waarvan het eerste model ooit is ontworpen door de Spaanse Inquisitie. En dat is nog niets vergeleken met de laatste fase, waarin je thuis zit te wachten op het verlossende telefoontje. Ik ken iemand waarbij de spanning zo hoog opliep dat hij, toen hij eindelijk eeen keer gebeld werd met goed nieuws, in de telefoon schreeuwde: ‘Nee, dank u,’ en de hoorn op de haak gooide.

B1C leverde vandaag werkstukken in. Het onderwerp was 'muziek' in de ruimste zin van het woord. Een geweldig werkstuk over de Luchtgitaar. Inclusief tips voor de aanschaf (Koop geen luchtgitaren uit hooggelegen gebieden zoals Nepal. De lucht is daar nogal ijl dus ze zijn van slechte kwaliteit) en het opbergen (Zorg ervoor dat luchtgitaren nooit elkaar aanraken want het is bijna onmogelijk om ze daarna weer los van elkaar te krijgen). Geweldig Jaap! Ik heb trouwens nog wel even op internet gezocht of het werkstuk daar niet letterlijk voorhanden is (dat zou niet de eerste keer zijn), maar ik kom het er niet tegen. Dus echt: geweldig Jaap!!

Willem Ruiswijk was vanavond hier om wat strips te bekijken. Hij bracht een flesje wijn mee als dank voor de organisatie van de boekenmarkt. Leuk!

Geen bestellingen.

20 September 2005

Op 9 september schreef ik dat ik de LP van Tuig nog weleens op een rommelmarkt hoopte tegen te komen. Achteraf wil ik niet op dat toeval wachten en ben op internet op zoek gegaan. Daar wordt hij meerdere keren aangeboden. Wel met veel prijsverschil (van 8 tot 20 euro). Ik heb deze lp besteld, samen met een (mij) onbekende LP van Pete Seeger.

2 bestellingen: Gelre LI en World Press Photo 68/69, verkocht aan het archief van World Press Photo! Dat vind ik nou leuke dingen.

Een spreekbeurt in V2A over geesten vandaag. Twee jongens met een bijna wetenschappelijke benadering. Het begin verliep wat rommelig, maar daarna hielden ze een voorbeeldige spreekbeurt. Vorige week wees ik de klas op de artikulatie en het feit dat een leerling haar mond bij het praten bijna niet opende. Vandaag vroeg ik: 'Wat viel je op m.b.t. de artikulatie?' en het was de klas inderdaad opgevallen dat één van de twee jongens z'n tanden bij het spreken bijna niet van elkaar deed. Ze letten dus echt wel goed op elkaar en durven de dingen ook te benoemen. V2A is trouwens toch een leuke klas om les aan te geven.

Vanavond fractievergadering. Ik krijg mijn fractiegenoten niet mee waar het de Hollandia wolfabriek betreft. Zij hebben er niet de emotie bij die ik wel heb en leggen de nadruk op de benarde financiële postitie van Veenendaal. Dat betekent dus dat we verdeeld zullen stemmen donderdag. Dat is deze raadsperiode nog niet eerder voorgekomen.

21 September 2005

Het project 'Laurens Jz Coster' stuurt dagelijks een emailbericht met literaire nieuwsfeitjes, een gedicht en wat links (Aan- en afmelden: http://www.lists.nl/mailman/listinfo/coster-l). Vandaag staat er een gedicht in van Jan van Nijlen en het volgende citaat over Jan van Nijlen:
Jan van Nijlen en ik gingen een paar keer per jaar bier drinken in een café, even buiten Ukkel, In Den Spijtigen Duivel, een café uit 1671.
Schemerig. Het zand op de vloer. Spuugbakjes. we zaten in een hoekje. Het geroezemoes van al die onbekende Belgische bierdrinkers. En dan
werd er geen woord gesproken tussen Jan en mij. Maar af en toe: dan kwam er zo'n vouwtje om zijn mondhoek heen, zo'n twinkeling in zijn
ogen. Dan zei hij: 'Het leven is moeilijk.' Dat was dan genoeg. Dat was een essentieel gesprek. - Geert van Oorschot

Dat citaat ken ik. Ik heb het nagekeken en het staat inderdaad op mijn Jan van Nijlen-site. Nu kan iedereen natuurlijk zo'n citaat in een boek tegenkomen, maar mijn typefout (we zaten - zonder hoofdletter w) zit ook net zo in het mailtje. Conclusie: zonder bronvermelding overgenomen van mijn site. (http://www.schrijversinfo.nl/nijlenvanjan.html)

1 bestelling: knipsels Timmer en Tsjechow.

Ouderavond B1 en T4. We hebben schoolbreed een enquête uitgezet op deze avonden waarin we de ouders vragen een sterk punt van school aan te geven en een punt waarop we zaken kunnen verbeteren. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag.

22 September 2005

1 bestelling: 2 bodemkaarten

Vanavond gemeenteraad o.a. over de Hollandia wolfabriek. Het gaat inderdaad om emoties en die lopen dwars door alle partijen heen. CDA verdeeld (3-3), Christen Unie verdeeld (1-5), VVD verdeeld (1-5), PvdA verdeeld (1-2). Uiteindelijk zijn er 15 stemmen voor restauratie (van de buitengevel) en 17 voor sloop en herbouw. Het hing dus op 1 stem. Dan was het 16-16 geworden, dan hadden we volgende vergadering opnieuw gestemd en dan was het afwezige Groen linkslid er wel geweest en was de buitenmuur blijven staan. Het ergste is nog dat zeker drie raadsleden me na afloop komen vertellen dat ze zo ontzettend getwijfeld hebben. Welja, wrijf het er maar in. Het had dus heel goed anders uit kunnen vallen. Maar weg is het laatste stukje industrieel erfgoed in Veenendaal. Eeuwig zonde. Gelukkig hebben we de foto's nog (sic)

Ook nu ben ik weer benieuwd wat de kranten er van maken. M.b.t. de skatebaan in het Stadspark heb ik gememoreerd aan vroegere plannen van D66 om een theeschenkerij in het Stadspark te beginnen. Ik heb gezegd dat dat nu misschien maar beter een koffieshop kan worden. Pakken de kranten zo'n opmerking nu op?

De zoon van Ernst van Altena mailde n.a.v. mijn site over zijn vader. Enkele zaken zijn onjuist, die zal ik er af halen. Ik zal hem vragen of hij een mooie rechtenvrije foto van zijn vader heeft.

23 September 2005

Vandaag de halve dag bezig geweest met internetellende op school. Weer liet een leerling zich door een 'vriendje' voor een webcam uit de kleren praten. Het duurt even, maar de foto's daarvan gaan op enig moment circuleren. Natuurlijk is dat dom, maar kinderen mogen fouten maken. De kunst is om e.e.a. in kaart te brengen (wie, wanneer, hoeveel), de ouders op de hoogte te stellen en dan de andere leerlingen ertoe te bewegen om het hierbij te laten en de ander er niet mee te blijven achtervolgen en pesten.

Vanavond een kast wezen kopen voor in de bijkeuken. We zijn dat open rek, en vooral de rotzooi daarop, meer dan zat. Tegenover de Karwei is het kringloopcentrum. Daar hebben we nog wat boeken gekocht. Voor een kwartje lag er 'Dit is uw droedel':

Mijn ouders hadden vroeger dat boekje en ik gebruik de droedels nog vaak om lege momenten/laatste minuten in een les op te vullen. Leerlingen vinden dat meestal wel leuk en ze kennen vaak weer andere droedels (vooral allerlei Mexicanen zijn zeer in trek). De Donald Duck schijnt er ook af en toe wat te plaatsen. Vorige week kwamen Sandra en Amber uit V2A nog met twee blaadjes zelfgetekende droedels. Hieronder eerst 10 droedels uit het boekje en daarna enkele van deze leerlingen:

 1.  2. 3.  4.

5.

 6.  7.  8.  9.  10.

De antwoorden:

1. Hoge koe
2. Schaakbord voor beginners (Dambord voor beginners is ook goed)
3. Dappere ballon
4. De toren van Pisa gezien door een scheve toerist
5. Kameel die een piramide passeert
6. Een mier op de bodem van de douche-cel, gezien door Sophia Loren (Katja Schuurmans?)
7. Twee figuren uit een strip, die zich in een putje bevinden en elkaar niets te zeggen hebben
8. Jong vogeltje dat een sterke worm heeft gevangen
9. Stoomschip dat net te laat komt om een verdrinkende heks te redden
10. Mug die zijn jongste karweitje aan een vriendje laat zien.

         

En de antwoorden:

1. Mexicaan op de fiets
2. Mexicaan in een kano
3. Mexicaan die leest
4. Drie mexicanen plassen tegen een muurtje, de middelste is dronken
5. Twee Mexicanen op een tandem

24 September 2005

Vanochtend (al heel vroeg) bracht de post de bestelde LP's van Tuig en Pete Seeger. In vier dagen heb je zo'n bestelling betaald en in huis. Ik heb n.a.v. het digitaliseren van het bandje al de hele week nummers van Tuig lopen zingen. Mooi toch dat je zo simpel zo'n LP opspoort en bestelt. De zegeningen van internet!!

Vandaag (eindelijk) de planken gekocht om de rand om de vijver af te maken. Waar ik nog mee zit is dat de plantenzakken over de rand hangen en die rand is daardoor doorlopend echt nat (vanwege de zuigende werking van de stof van die zakken). Als ik daar de planken rechtsreeks op schroef, dan gaat dat binnen de kortste keren rotten. Er zit 5 jaar garantie op dit hout (larix), maar als het direct op de grond ligt, dan moet het wel eerst behandeld worden. Ik vraag me af of je alleen de onderkant van zo'n plank kunt behandelen/lakken? Gaat een plank niet krom trekken als je hem aan één kant lakt?

1 bestelling: De dolle tweeling

25 September 2005

Steven Vanhetgoor mailt me dat er een fout in een schrijversblz. zit. Er zijn links die alleen op mijn eigen computer werken, maar niet op internet, omdat ze verwijzen naar een plek op mijn harde schijf. Hij heeft gelijk. Ik heb er zelf al een paar gevonden. De fout ontstaat als ik een blz. waar ik aan werk op mijn memorystick zet om er op een andere computer aan verder te werken. Ik moet dat dus nakijken voordat ik die blz. upload. Als iemand dat soort fouten vindt: mail me, dan verbeter ik het. Als iemand een tip heeft hoe ik ze kan voorkomen: ik houd me aanbevolen!

Overdag weer heel behoorlijk weer. Vanavond wat regen, maar voor eind september is het prachtig weer. Een mooie nazomer, om de slechte zomer nog een klein beetje goed te maken.

Vanavond kwamen bij de voetbalwedstrijden een paar prachtige juichende keepers in beeld. Een eenzaam beroep. De spelers springen elkaar aan de andere kant van het veld in de armen of maken een vreemd dansje. De keeper viert het doelpunt alleen, meestal met gebalde vuisten. Ik zou wel eens veel van die beelden per keeper achter elkaar willen zien. Juicht iedere keeper steeds op dezelfde manier? Zijn er overeenkomsten tussen de verschillende keepers?

26 September 2005

Tussen de onlangs gekochte lp's zit een dubbel-lp met de soundtrack van de film 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band' (1978). Ik wist helemaal niet dat die film ooit gemaakt is. Er staan (uiteraard) allemaal Beatlenummers op, gezongen door vooral de Bee Gees, maar ook door Peter Frampton, Aerosmith, Alice Cooper, Billy Preston, Earth, Wind & Fire e.a.. Vooral Peter Frampton bevalt me (weer) uitstekend. Ik moet nog ergens een dubbel-live-lp van hem hebben liggen. Hij had toen de eigenaardigheid om zijn gitaargeluid via de versterker en een soort tuinslang (vastgemaakt aan de microfoonstandaard) in zijn mond uit te laten komen en zo weer terug bij de microfoon. Een trucje dat het in die jaren geweldig deed. Van de Bee Gees vind ik op deze lp vooral 'Nowhere man' de moeite waard.

bestelling: lp van Peter Schaap. Naar aanleiding hiervan ben ik op internet eens naar Peter Schaap op zoek gegaan. Ik wist dat hij boeken was gaan schrijven en dat blijken er heel wat te zijn. Vooral in de SF-richting. Met die informatie is mijn internet-blz. over Peter Schaap bijna klaar.

27 September 2005

Er is een database beschikbaar op internet van alle (Nederlandse) literaire prijzen. Goed opgezet en eenvoudig in gebruik. Een aanwinst! Hij staat op de site van het Letterkundig museum: http://netmasters08.netmasters.nl/letterkm/index.php

Ik stuitte vandaag weer op wat (Nederlandstalige) nummers van Hans van Deventer. Geweldige teksten! Een paar voorbeelden:

Heisa heisa, getrouw tot in den doet.
Goed denken doen ze matig,
maar herdenken doen ze goed.
(Hans van Deventer, De mars van de leuzen)

Ieder die nog vorst wil spelen
in het huidig tranendal
moet dat doen op eigen kosten
en alleen met Carnaval.
(Hans van Deventer, Beeldenstorm)

Speurend op internet kom je nauwelijks informatie over hem tegen. Een paar verwijzingen naar EP's en 2 liedteksten: 'De mars van de leuzen' en 'Petruschka'. Beide liedteksten overigens (elk) op twee verschillende sites. Er bestaat een motorrijschool Hans van Deventer. Ook is er een Hans van Deventer docent in een vakgroep Theologie. Tenslotte is er een Hans van Deventer actief als tennisser (speelsterkte 6). Op een oude Ebay-bladzijde werden 2 EP's van Hans van Deventer aangeboden. Ik heb de koper daarvan gemaild of hij of zij meer informatie over hem heeft (en eventueel die EP's kan digitaliseren). Ik ben benieuwd. Ik zou ook wel graag een internet-blz. over hem maken, maar dan moet ik echt meer informatie hebben. Aan de andere kant: als er helemaal niets op internet te vinden is over hem, dan voegen alle kleine beetjes daar dus iets aan toe. Zelfs in de 'cabaretbijbel' van Wim Ibo is niets over hem te vinden.

28 September 2005

De VVD liet vorige week via de Gelderlander weten dat ze de wenselijkheid van cameratoezicht in het centrum en in het zwembad op gaan nemen in hun verkiezingsprogramma. Dat is niet verrassend en nauwelijks nieuws te noemen (zie ook mijn opmerking op 2 september). Ook vier jaar geleden sloeg de VVD uitgebreid op de tamtam over veiligheid, cameratoezicht en gedonder in het zwembad door allochtone jongeren.
Wel verrassend is dat de VVD nu wéér aangeeft dit cameratoezicht in het verkiezingsprogramma op te willen nemen. Het stond al in het vorige programma en de VVD heeft dus nog een half jaar om voorstellen hierover bij de gemeenteraad in te dienen. De afgelopen drie jaar is er op het gebied van veiligheid en cameratoezicht helemaal niets van de VVD gehoord. Men heeft geen voorstellen ingediend en is blijkbaar ook niet van plan dat nog te gaan doen. De VVD neemt dus zijn eigen verkiezingsprogramma niet serieus.
Sterker nog de conclusie kan eigenlijk alleen maar zijn dat de VVD helemaal geen behoefte heeft aan cameratoezicht in het centrum van Veenendaal of in het zwembad. De VVD heeft alleen maar behoefte aan de roep om cameratoezicht in hun verkiezingsprogramma!

De blz. over Henk Romijn Meijer afgemaakt. Zie: http://www.schrijversinfo.nl/romijnmeijerhenk.html

Er blijkt nog een film met uitsluitend Beatlenummers gezongen door anderen te zijn: 'All this and world war II' (1976). De nummers zijn verrassender én beter dan die op 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band' (zie 26 september). Op deze dubbel-lp bijv. Leo Sayer, Elton John, Bryan Ferry, Roy Wood, Rod Stewart, Jeff Lynne, Status Quo en weer de Bee Gees. Zouden de Bee Gees soms in 1976 op het idee gekomen zijn voor de film in 1978?

Geen bestellingen

29 September 2005

Vanmiddag een setje speakers gekocht voor de computer. Dan klinken de mp3's een heel stuk beter.

Daarna zijn we nog even doorgelopen naar De Slegte. Gekocht:
- Voor verwende smaken. Nederlandse en Vlaamse gedichten uit het fin de siècle, samengesteld door Hans Warren en Mario Molegraaf (1996)
- Geert van Istendael, Alle uitbarstingen (2001)
- Het beslissende boek. Nederlandse en Vlaamse schrijvers oer het boek dat hun leven veranderde, Margot Dijkgraaf en Martijn Meijer (2002)
- Bies van Ede, Slauerhoff compleet (2001)
- De burger schuddebuikt. Een bloemlezing ujt het werk van de luimige dichters, samenstelling Anton Korteweg & Wilt Idema (1994)
- Henri G. Kerkdijk en Louis Fraanje, Jac. Gazenbeek en zijn Veluwe (2001)

Bij De Slegte sprak ik dhr. Zoutewelle. Ik heb hem wel eens vaker gesproken, maar ik wist niet dat hij nou Zoutewelle was. Ed Zwart kent hem ook en z'n vrouw had een kraam op de boekenmarkt op 17 september. Hij vond het de zeventiende een succes en dat hoor ik gelukkig van iedereen die ik er over spreek.

2 bestellingen: M.H. Székely-Lulofs, 'Rubber' en 2 geschiedenisboeken.

30 September 2005

Bestellingen: 2x Van Randwijk, 5x de Saint.


Door naar Oktober 2005

Terug naar Weblog
Terug naar de eerste pagina /homepage

Citaten zoeken op trefwoord
Overzicht van trefwoorden
Citaten zoeken op auteur
Overzicht van auteurs
Overzicht van bibliografieën
Andere interessante internet-bladzijden


©2005 Mats Beek, Veenendaal

Schrijf Webmaster


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker