Klik hier om te printen

Gerard Davelaar

Deze bladzijde is gemaakt ter voorbereiding op een boek over 'Schrijvende Veenendalers'. De informatie op deze bladzijde is verre van volledig. Heeft u aanvullingen of verbeteringen? Mailt u die dan naar matsbeek@ziggo.nl. Bij voorbaat dank!

Profiel

Achternaam: Davelaar
Roepnaam: Gerard
Geboren: 01-09-1950
Te: Rhenen
Pseudoniem(en): Gerard Davelaar gebruikte de pseudoniemen Dave Larr en At van de Berg.

Werk

Joy Division Byrds - Back pages

Non-fictie

Nieuwjaarsgroeten

Little Boy Blue & The Blue Boys Gerard Davelaar stuurt bij wijze van nieuwjaarsgroet (niet ongebruikelijk in de uitgeverswereld) een klein boekje: 'Little Boy Blue & The Blue Boys. Het prille begin van The Rolling Stones, 1961-1962'. Geniet, 16 bladzijden met veel fotomateriaal. In het boekje worden de eerste stappen van (vooral) Mick Jagger en Keith Richards in de muziekwereld geschetst. De twee kenden elkaar al van de basisschool, maar waren elkaar uit het oog verloren. In oktober 1961 kwamen ze elkaar weer tegen op het station van Dartford, waar Mick Jagger met een aantal Chess import lp's onder de arm liep. Ze bleken het enthousiasme voor Muddy Waters en Chuck Berry te delen. Eind 1961 / begin 1962 namen ze op een bandrecorder 12 nummers op (vooral werk van Chuck Berry, maar bijvoorbeeld ook 'You're Right, I'm Left, She's gone' van Elvis Presley). De band raakte verloren, maar dook op 25 mei 1995 op een veiling in Londen weer op. Mick Jagger kocht de band terug op die veiling en betaalde er 50.250 pond voor.
Gerard blijkt al een paar jaar dit soort boekjes te maken en als nieuwjaarsgroet 'rond' te sturen. Hij is op zoek naar de muziek van artiesten vóórdat ze bekend waren, achterhaalt zulke nummers, zoekt er fotomateriaal bij en maakt daar dan dergelijke boekjes over. Eerdere nieuwjaarsgeschenken gingen over de twee maanden in 1967 die Gene Clark doorbracht met zijn Gene Clark Group (die nooit van de grond kwam) en over het buitenlandse debuut van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen in 1964.

Bijdragen

Opmerkingen

Paul Roland

Bronnen o.a.