Klik hier om te printen

Ella Marjon Hol-Tamminga

Deze bladzijde is gemaakt ter voorbereiding op een boek over 'Schrijvende Veenendalers'. De informatie op deze bladzijde is verre van volledig. Heeft u aanvullingen of verbeteringen? Mailt u die dan naar matsbeek@ziggo.nl. Bij voorbaat dank!

Profiel

Achternaam: Hol-Tamminga
Roepnaam: Ella Marjon
Geboren: 23-05-1964
Te:
Pseudoniem(en): Ella Marjon is het pseudoniem van Ella Marjon Tamminga-Hol.

Werk

Proza

Laat de zon niet ondergaan

De Blauwe Hel Handschrift Ella Marjon

Bloemlezingen

Opmerkingen

Ella Marjon
Ella Marjon leest uit eigen werk,
tijdens de Schrijversmarkt in Veenendaal (16-03-2013)

16 april 2012

Vanavond presenteerde Ella Marjon bij Boekhandel Van Kooten haar derde boek: 'De toonbank'. De geschiedenis van een ondernemersgezin in vooral patisserie en chocolaterie, maar ook in Hollands ijs. Haar eigen vader en moeder Tamminga staan model voor de hoofdfiguren in het boek. Ze hebben - letterlijk - een doos met anekdotes uit hun ondernemersleven omgekeerd en Ella heeft daar, feit met fictie mengend, een roman van gesmeed.
Wie in de afgelopen jaren op Hoog Catharijne winkelde moet daar de naam Tamminga tegengekomen zijn. Albert van Kooten refereerde vanavond aan het hazelnootschuimgebak dat zijn zus regelmatig uit Utrecht meebracht. Mijn leerlingen kennen Tamminga van het ijs, op loopafstand van school aan de Kerkewijk.

Hoog Catharijne

Vanavond vertelden vader en dochter over dat ondernemersleven en lieten daarbij wat foto's uit het familiealbum zien. Vanuit Friesland naar Enschede, vandaar naar een dorpje bij Nijmegen en uiteindelijk via Utrecht, kiosken in ziekenhuizen en winkels op Hoog Catharijne naar Veenendaal. Succesverhalen, maar ook tegenslagen monden uit in een boek met een uiterst toepasselijke titel. De toonbank staat model voor de lange werkdagen van de kleine zelfstandige, maar tegelijk stalt ze voor ons ook haar eigen familie (met andere namen en vermengd met fictie) op die toonbank uit.

Ella Marjon en haar vader Ella Marjon signeert
vertellen en signeren

 

Na afloop maakte ik nog een praatje met haar broer. Ik was benieuwd of onze leerlingen overlast veroorzaken als ze bij hen een ijsje gaan kopen. Dat blijkt mee te vallen (gelukkig en eigenlijk verwachtte ik het ook wel). Ook voor het CLV liggen ze trouwens op een beloopbare afstand.

Links

 

Bronnen o.a.